Sinds 1953 specialist in vloerkleden

Paris Deco Off

Paris Deco Off Inspiratie event voor de interieur professional als de interieur liefhebber. Het is een interieur evenement waar de grote stoffen huizen de nieuwe collecties presenteren. Dit jaar waren Tieke en ik als afsluiter na ons bezoek aan Maison et Objet, wat ook een prachtige beurs is.

De inspiratie begint wanneer wij Rue de Maile, Rive Droite, inlopen. Een echt smal Parijs straatje die nu gedocoreerd is met grote lampenkappen waar opstaat welke merken er te vinden zijn. Casamance, LeLievre, Gaston Y Daniela, Designers Guild en Pierre Frey om maar wat namen te noemen. Ondanks dat het de laatse dag is is het druk en worden de showrooms drukbezocht. Alleen al van de etalages krijgen wij de nodige inspiratie om de stoffen op een leuke en bijzondere manier te presenteren.

Bij Casamance worden wij verliefd op twee prachtige geborduurde stoffen die helemaal bij onze winkel passen en ook de buitenstoffen die zij hebben zijn prachtig. Van mooie uni tot prints die allemaal buiten gebruikt kunnen worden.Binnenkort dus in Nederland maar een mooie collectie samenstellen.

Bij Pierre Frey worden wij ontvangen door onze Nederlandse agent, Patrick. We worden meegenomen in de nieuwe collectie. Patrick leidt ons door de showroom. Als eerste lopen we over een geweldige traploper van de nieuwe collectie van Pierre Frey naar de kelder waar de meubels staan gepresenteerd. De ruimte is prachtig en sfeervol ingericht, zacht roze muren, veel meubels bekleed velourstoffen in hippe kleurenmaar ook in prachtige ‘Nate Cru’.

Het stoffenhuis Pierre Frey heeft meerdere merken onder zijn dak; Boussac, Braquenie, Fadini Borghi en Le Manach. Allen hebben zij hun eigen identiteit en exclusiviteit.

Le Manach geeft de optie om zelf een stof te gaan weven. Vanuit verschillende patronen kan worden gekozen en ook het kleurenpallet heeft voor ieder wat wils. Aan een grote tafel nemen wij de mogelijkheden door met Patrick en Nicole. Er staat een klassieke houten kast achter ons, hierin zitten allemaal staaltjes waar de gekozen patronen en kleuren inzitten. Een gezellig tijgerprintje, een moderne print met vierkantjes maar ook klassieke stoffen gaan door onze handen.

Jim Thompson valt sinds dit jaar ook onder de vleugels van Pierre Frey. De stoffen zijn geinspireerd op Zuid-Oost Azie, met name Thailand waar ook het huis staat van wijlen Jim Thomson, de ontwerper. Het is wederom een prachtige collectie waar ook hier wij aanvulling zien op de huidige Jim Thompson collectie in onze winkel.

Na ons bezoek aan Pierre Frey wandelen wij via het Louvre en langs de Seinne, richting Rive Gauche waar het andere deel is van Paris Deco Off. Het is een fijne wandeling om alles wat wij gezien hebben te verwerken want het is ontzettend veel. Het 6e en 7e arrondisement zijn echt geweldig gezellig en met Paris Deco Off misschien nog wel iets drukker dan normaal.

We wandelen nog wat rond en bewonderen nog even de showrooms van Rubelli, The Romo Group en Cole&Sons. De laatst genoemde is voor ons nieuw, Cole&Sons is een grote speler als het gaat om behang. We gaan ons steeds meer richten op totaal interieur waar ook steeds vaker om behang wordt gevraagd en waar wij het steeds vaker adviseren toepassen. Wij hopen dan ook naast de behangcollectie van Pierre Frey, Osborne & Little, Thibault en Mind The Gap dit langzaam verder uit te breiden met andere mooie merken.

Voor ons zit de inspiratie maand januari er weer op. Nieuwe ideeen op gedaan, collecties samengesteld en met een dosis inspiratie hebben wij zin in 2020.

 

Ratna Mirza

Home Of Rugs & Fabrics

X