Sinds 1953 specialist in Perzische tapijten, vloerkleden, raamdecoratie en stoffering

Stoffen

Gordijnen

Er is in onze winkel een ruime verscheidenheid aan interieurstoffen die geschikt zijn voor gordijnen. Onze collectie stoffen is zeer divers, van natuurlijk linnen tot zijde, velours, basic, uni stoffen, maar ook kleurrijke prints. Ook vitrages, sheers of in-between gordijnen horen tot onze collectie.

Gordijnen kunnen bij ons op verschillende manieren afgewerkt worden. Denk aan gordijnen met een enkele plooi, retourplooi, enkel of dubbele vlinderplooi en andere opties. Ook kunnen wij meedenken over bandafwerking aan de gordijnen of het gebruik van twee verschillende gordijnstoffen waardoor de gordijnen een unieke uitstraling krijgen, geheel naar uw wens.

Home of Rugs and Fabrics Pierre Frey Maoming

Meubel stoffering

Meubelstoffen moeten een bepaalde sterkte hebben waardoor ze geschikt zijn voor het gebruik op meubels. In vaktermen spreken we dan over de martindale’, dit is een testmethode voor stofferingsstoffen. Ook hanteren veel merken hun eigen technieken en bepalingen om te bepalen of een stof geschikt is voor meubelstoffering. Pierre Frey gebruikt hier bijvoorbeeld de thermen ‘moderate use’ of ‘ intensive use’ voor.

Voor het bekleden van meubels zijn er ook stofferingsstoffen die onderhoud technisch zeer vriendelijk zijn in gebruik waardoor deze stoffen uitstekend te gebruiken zijn in interieurprojecten.

Veel van onze interieurstoffen zijn ook geschikt om kussens van te maken. Deze worden door ons atelier gemaakt, de afwerking kan heel simpel maar ook met een piping in de zelfde stof als het kussen of juist helemaal gek met passementen. De kussens kunnen wij geheel naar uw wens laten maken.

Onze merken

In onze winkel hebben wij een ruime keus aan verschillende stoffen merken waar wij zelf een collectie in samenstellen. Helaas kunnen wij niet van elk merk alle stoffen in onze winkel hebben, maar kunnen wij altijd de gewenst stoffen stalen aanvragen voor u. 

Click hier voor onze merken